Mýdlová hmota transparentní 1kg
Dárek zdarma
Vyberte si ze 6 krásných možností!
Expresní odeslání
Vaši objednávku odešleme obratem.
Recenze
Tisíce spokojených zákazníků.
Zboží opravdu skladem
Máme velké skladové zásoby.
Související produkty
Detailní popis produktu
VIDEO: Návod na výrobu mýdel pro začátečníky
Postup pro výrobu mýdel
- Mýdlovou hmotu nakrájejte na kostky nebo jiné menší kousky o velikosti 1-3 cm
- Nakrájenou hmotu roztavte ve vodní lázni při 65 – 70 ˚C nebo v mikrovlnné troubě (50 - 70% maximálního výkonu). Nepřekračujte teplotu 75 ˚C, vyvarujte se vaření hmoty.
- Hmotu nemusíte míchat. Při míchání se mohou tvořit bublinky, které jsou ve výsledném produktu nežádoucí.
- Hmotu můžete v případě potřeby udržovat roztavenou při 65 ˚C.
- Do roztavené hmoty přidejte přísady jako barviva, vůně, bylinky, jiné příměsi (oleje, mořskou sůl) nebo dekorace (kávová zrna, sušené plátky citrusů, kamínky a mušličky). Myslete u toho i na praktičnost, pokud nevyrábíte dekorační mýdlo. Pozor na přidané množství. Při výrobě mýdel platí pravidlo, že méně je více. Pokud použijete přísad nebo dekorací moc, mýdlo vám nemusí ztuhnout.
- Hmotu nalijte do forem. Dekorace můžete umístit i v této chvíli, kdy máte roztavenou hmotu nalitou do forem.
- Povrch odlitého mýdla několikrát postříkejte alkoholem ve spreji, který okamžitě odstraní povrchové bublinky.
- Mýdlo nechte ztuhnout při pokojové teplotě. Tuhnutí se nesnažte urychlit například vložením do ledničky. Tím by mýdlo mohlo přijít o některé významné složky.
- Každý mýdlová hmota tuhne jinou dobu a záleží i na tom, na jakou teplotu jste ji roztavili. Tuhnutí tak může trvat od 45 minut do cca 1 hodiny. Před vyndáním z formy opatrně sáhněte na povrch, nebo lehce zmáčkněte okraje. Pokud je mýdlo tvrdé, můžete jej vyndat z formy.
Tipy pro výrobu a skladování
- Co když nemáte teploměr a chcete hmotu tavit ve vodní lázni? Pokud nemáte teploměr, tak správné teploty dosáhnete zhruba ve chvíli, kdy se ve vodě objeví bublinky, ale ještě se nevaří.
- Pokud necháte mýdlo ještě 1-2 týdny odležet na suchém místě při pokojové teplotě, bude pak pevnější.
- Pokud potřebujete mýdlo uhladit, nahřejte si v páře nožík a plochou čepele mýdlo zarovnejte.
- Mýdla skladujte při pokojové teplotě na místě, kde není ani příliš teplo, ani vlhko. Pokud vyrábíte mýdlo jako dárek, zabalte ho do papíru, textilie (nejlépe bavlna), do organzového sáčku, po odležení můžete i do celofánu.
UPOZORNĚNÍ: Mýdlový základ i mýdlo vyrobené z tohoto mýdlového základu skladujte zabalené, aby neztratilo váhu odpařováním vody.
Složení: Aqua, sodium stearate, monopropylene glycol, sorbitol, succrose, glycerine, sodium laurate, sodium laurethsulfate, disoduim laureth sulfosuccinate, sodium chloride, stearic acid, lauric acid, tetrasodium EDTA.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mýdlová hmota na výrobu mýdla |
---|---|
Hmotnost: | 1.1 kg |
5,0
1 hodnocení
Přidat hodnocení
5
4
3
2
1
5
KS
Katherina Schneider
Bin sehr zufrieden lässt sich sehr gut verarbeiten..👍🏻👋🏻
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.